Vijesti

Kreće „Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom

21.11.2019. U Kongresnom centru Princess u četvrtak 21. studenog 2019. godine održana je početna konferencija i predstavljanje novog, više od 6,4 milijuna kuna vrijednog EU projekta "Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom".

Okupljenima su projekt predstavili gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti, Zdravko Režek, te voditeljica Odsjeka za ekonomski razvoj Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Grada Jastrebarskog Danijela Bučar Trivičević.

„U ovom trenu Grad Jastrebarsko radi na 16 EU projekata ukupne vrijednosti gotovo 300 milijuna kuna, što dokazuje da smo itekako svjesni činjenice da su europska sredstva važna za ostvarivanje lokalnih politika. Sami iz vlastitog proračuna nikako ne bismo mogli izdvojiti ovoliko sredstava kao što to činimo uz pomoć europskog novca“, poručio je danas, prilikom prezentacije novog EU projekta široj javnosti, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, te nastavio: „Ovaj projekt u Gospodarskoj zoni Jalševac kojeg danas predstavljamo ima ciljeve, uz dodatno ulaganje u zonu i otvaranje vrata novim investicijama, otvaranje novih radnih mjesta, kao i ostvarenje dodane vrijednosti u našem gradu. Svatko tko misli da je put do europskog novca brz i lak u potpunoj je zabludi. Postignuća Jaske na tom polju u ovoj godini rezultat su višegodišnjih priprema i kvalitetnog rada na svim odobrenim projektima, na čemu posebno zahvaljujem svojim suradnicima.“

Gradu Jastrebarskom u lipnju ove godine dodijeljena su bespovratna sredstva za provođenje EU projekta Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom, tj. izgradnja ceste T2- T3, vrijednog više od 6,4 milijuna kuna u sklopu kojeg će se izgraditi prometnica ukupne površine od 10.713 m2 zajedno s pripadajućom infrastrukturom koja uključuje sustav kanalizacije i vodoopskrbe, javnu rasvjetu, elektroenergetske vodove, DTK kanalizaciju te zelenu infrastrukturu. Ciljevi ovog projekta prvenstveno su razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti postojeće infrastrukture Gospodarske zone Jalševac kroz izgradnju osnovne zajedničke i zelene infrastrukture kako bi se privukle nove investicije i otvorila nova radna mjesta.

Gospodarska zona Jalševac površine 354,3 ha jedna je od najvećih u Hrvatskoj, a u njoj posluje 25 gospodarskih subjekata s oko 1.000 zaposlenih. Ulaganjem u komunalnu infrastrukturu zone kao i raznim poticajima kao što su oslobođenja i olakšica od komunalnog doprinosa i komunalne naknade Grad Jastrebarsko kontinuirano privlači nove investitore. Tako se od 2015. godine kada je u Zoni otvoren logističko-distributivni centar Kaufland sa 64.500 m² poslovnog prostora, što je ujedno bila i najveća greenfield investicija u Zagrebačkoj županiji te godine vrijedna više od 75 milijuna EURa, svake godine realizira bar po jedna nova investicija. Između ostalih, prošle je godine u Zoni otvoren Hotel Princess, obitelji Vučković vrijedan 70 milijuna kuna, a ove godine pak 17,5 milijuna kuna vrijedan servisni centar tvrtke Hagleitner Hygiene. Sve to rezultiralo je i činjenicom da Jastrebarsko ima jednu od najnižih stopa nezaposlenosti na području Republike Hrvatske.

Projekt Izgradnje zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom prijavljen je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ KK.03.1.2.03, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije RH 14-20, Prioritetna os 3 Poslovna konkurentnost, specifični cilj Stvaranje povoljnog okruženja za rast i razvoj novih poduzeća 3a2. Projekt je ukupne vrijednosti 6.472.802,61 HRK, od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose 4.170.759,19 HRK, a razdoblje provedbe je 1. kolovoz 2019. – 1 . siječanj 2021. godine. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Podsjetimo i to da je Grad Jastrebarsko u protekloj godini uspješno proveo dva EU projekta vrijedna gotovo 4 milijuna kuna, a to su Energetska obnova zgrade Glazbene škole Jastrebarsko te Rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove nerazvrstane ceste u naselju Čabdin. Grad trenutno provodi 6 EU projekata vrijednih gotovo više od 190 milijuna kuna, a to su: Sustav vodoopskrbe i odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Jastrebarsko, Baština Jaske i Črnomlja također može biti „cool“ za sve, WiFi4EU, #JaRecikliram, Izgradnja dječjeg igrališta u naselju Gornja Reka te projekt Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom. Također, Grad Jastrebarsko partner je u provođenju dva EU projekta JobCollege Sava i Zaželi u Jastrebarskom, vrijednih oko 4,3 milijuna kuna. Uz sve to, Jastrebarskom su i odobrena dva projekta vrijednosti gotovo 75 milijuna kuna, a to su: Obnova i revitalizacija dvorca Erdody u Jastrebarskom te projekt 4 godišnja doba. Isto tako, Grad je prijavio četiri EU projekta vrijedna više od 20 milijuna kuna, a to su: Izgradnja i modernizacija biciklističko-pješačkih staza na glavnoj gradskoj prometnici u Jastrebarskom, Plan razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u Gradu Jastrebarskom te općinama Klinča sela, Krašić i Žumberak, Cross border cooperation in term of climates changes risk prevention te Mreža podrške u kući.  Više o projektima možete saznati ovdje.

V
ideo prilog pogledajte ovdje. 

 

Gradonačelnik

WebGis Business Zone Jalševac

Your bussines friendly town

Vodič za investitore

Vrijeme danas

 • 0°C
 • Vjetar: 0 km/h
 • Vlažnost: 0 %

Kontakt centar

 • GRAD JASTREBARSKO
 • A. Strossmayerov Trg 13
 •     10450 Jastrebarsko
 • T. 01 6281 110
 • E. info@jastrebarsko.hr
captcha Nečitko? Promijenite tekst.

Lokacija i karta grada

 • UDALJENOST OD
  VEĆIH GRADOVA
 • Zagreb: 36 km
 • Ljubljana: 133 km
 • Graz: 193 km
 • Rijeka: 132 km
 • Budimpešta: 372 km
 • Split: 344 km

Newsletter

TV kanal

 • Aktivnosti u 771. godini grada Jastrebarskog
  • 13.11.2020.
  • Aktivnosti u 771. godini grada Jastrebarskog
ostali video materijali

Pratite nas i na...

Grad prijatelj djece
Valid HTML 5! evolare group