Vijesti

Produženi boravak - oaza dječjeg života i veliko olakšanje za roditelje

22.10.2014. Grad Jastrebarsko i ove će školske godine izdvojiti preko 400 tisuća kuna za realizaciju sve kvalitetnijeg projekta ’’Produženi boravak’’, financiranjem plaća učiteljica te sufinaciranjem prehrane učenika i ostalih troškova uvelike će pomoći i umanjiti roditeljima mjesečna novčana izdvajanja.

’’Počeli smo sa jednom grupom, a sada ih imamo već četiri. S njima rade tri učiteljice u boravku čije plaće u potpunosti financira Grad Jastrebarsko. Rijetko koji Grad financira produženi boravak sve četiri godine i roditelji su zato jako zadovoljni’’ – kazala je ravnateljica Osnovne škole Sanja Sertić .

Grad Jastrebarsko svake godine iz Proračuna izdvaja značajna sredstva u svrhu aktivnosti ’’Produženi boravak’’. Tako će se i dalje financirati plaće troje učiteljica, ali i sufinancirati prehrana učenika osnovne škole s područja grada Jastrebarskog.

’’Svjesna sam, a mislim da i drugi roditelji da Grad Jastrebarsko velikim dijelom sudjeluje u sufinanciranju ovog kvalitetnog sistema što u prehrani što u samom boravku, čuvanju djece i njihovoj edukaciji. Upravo zato izuzetno sam zadovoljna s obzirom na to da je u drugim gradovima cijena boravka puno veća. Svaka čast Gradu što nam na taj način pomaže.’’- izjavila je zadovoljna Patricija, majka jednog od učenika te nastavila: ’’Produženi boravak je prekrasna stvar koja puno znači djeci, a pogotovo nama roditeljima. Djeca su uvijek na sigurnom, u dobrim rukama i pod kontrolom, svi se lijepo o njima brinu da su suhi, čisti, siti i uredni. Ono što nas čini najsretnijima je da djeca ovdje odrade sve školske obveze i da sve nauče, tako da su doma bez brige. Uostalom, djeca ovdje uz druženje i uče o ponašanju kroz koje se iskazuju socijalne vještine.’’

Sistem produženog boravka uspješno funkcionira od 2009. godine, a interes roditelja i djece svake je godine sve veći zbog kvalitete, ali i jeftinog modela boravka koji u velikoj mjeri sufinacira upravo Grad Jastrebarsko. Učenici tako borave u školi do 17 sati, a u sklopu boravka riješeno je i pitanje prehrane sufinanciranjem Grada na osnovi 6,00 kn po danu, pa tako troškovi kuhinje kroz školsku godinu iznose oko 120 tisuća kuna.

’’Hrana je odlična, sve pohvale kuharu i organizatorima, zadovoljavaju sve potrebe mog djeteta tako da mu doma ’’nadoknađujemo’’ samo jednim malim obrokom prije spavanja.’’ - nadovezala se Patricija.

Djeca tako imaju doručak, ručak i užinu, a predah dok pišu zadaću, nalaze kroz igru u školskom dvorištu.

’’Važno je napisati svu zadaću na vrijeme prije užine da se imamo vremena igrati i sretni dočekati roditelje s lijepim riječima pohvale učiteljice. Imam puno prijatelja i prijateljica i volim se s njima igrati za vrijeme odmora.’’- rekao je Leon, a Lucija dijeli slično mišljenje: ’’U školi radimo matematiku, hrvatski, učimo rimske brojeve, a onda ovdje pišemo zadaću. Dobro nam je tu, imam puno prijatelja s kojima se družim i jako mi je lijepo.’’

Prošle je godine grad Jastrebarsko preuredio 102 kvadratna metra prostora službenog stana koji se nalazio u sklopu odjeljenja u Cvetkoviću kako bi isti prenamijenio za produženi boravak. Profesorici koja je boravila u tom stanu, unajmljen je stan, a troškove stanarine također podmiruje Grad. Ukupni troškovi uređenja koje je u jednom dijelu potpomogla i Zagrebačka županija iznosili su oko 270 tisuća kuna.

’’Područna škola Cvetković jedina je škola na području Grada Jastrebarskog koja ima Program ’’Produženog boravka’’ u kojemu sudjeluje oko 70 učenika od prvog do četvrtog razreda. Program traje od 12h do 17h sati i tu uglavnom pišemo zadaću, igramo se, radimo radionice, gledamo crtiće i filmove, za lijepog vremena smo vani, a za kišovitog unutra. Uglavnom sve se svodi na pisanje zadaće, nešto kreativno, nešto rekreativno i slično.’’ – ispričala je učiteljica Kristina te nastavila: ’’Super je što je Grad prepoznao ideju produženog boravka i izdvojio sredstva za realizaciju tog projekta. O kvaliteti istog govori činjenica da je interes roditelja iz godine u godinu sve veći, grupe razreda su također veće, a i sve više djece ostaje u Programu produženog boravka.’’ 

Dodajmo još kako je Grad tijekom 2012. godine u Cvetkoviću riješio i pitanje parkirnih mjesta ispred područne škole, a sve te pogodnosti rezultat su velikog interesa roditelja za upisom djece u ’’Produženi boravak’’.

Gradonačelnik

WebGis Business Zone Jalševac

Your bussines friendly town

Vodič za investitore

Vrijeme danas

 • 0°C
 • Vjetar: 0 km/h
 • Vlažnost: 0 %

Kontakt centar

 • GRAD JASTREBARSKO
 • A. Strossmayerov Trg 13
 •     10450 Jastrebarsko
 • T. 01 6281 110
 • E. info@jastrebarsko.hr
captcha Nečitko? Promijenite tekst.

Lokacija i karta grada

 • UDALJENOST OD
  VEĆIH GRADOVA
 • Zagreb: 36 km
 • Ljubljana: 133 km
 • Graz: 193 km
 • Rijeka: 132 km
 • Budimpešta: 372 km
 • Split: 344 km

Newsletter

TV kanal

 • Aktivnosti u 771. godini grada Jastrebarskog
  • 13.11.2020.
  • Aktivnosti u 771. godini grada Jastrebarskog
ostali video materijali

Pratite nas i na...

Grad prijatelj djece
Valid HTML 5! evolare group